Hoe maak je iemand beheerder op Facebook in 2023?

 

Hoe maak je iemand beheerder op Facebook in 2023.

Als je iemand wilt toevoegen als beheerder aan je Facebookpagina is er een verschil tussen mobile en op een computer. Het meest eenvoudige is het om het via een computer te doen.

Hoe maak je iemand beheerder op facebook 2023

Stap 1. Ga op je laptop of computer naar de website van Facebook en log in met jouw account.

Stap 2. Klik in de linker kolom op het oranje vlaggetje met de tekst Pagina’s ernaast of boven aan de pagina op het witte vlaggetje en klik vervolgens op de bedrijfspagina die je wilt gaan gebruiken.

Stap 3. Klik onderaan op de linkerbalk op Instellingen

Stap 4. Klik in de linkerbalk op Paginarollen.

Stap 5. Paginarol aanmaken.
Je kunt nu een beheerder toevoegen. 
Kies de rol (zie onderstaand) en zoek de naam van de persoon die je wilt toevoegen. 

Je kunt deze instellen als:

Beheerder Let op: als je een nieuwe beheerder aan je pagina toevoegt, krijgt hij/zij dezelfde toestemming als jij om wijzigingen aan deze pagina aan te brengen.

Redacteur – Deze kan content publiceren en Messenger-chatberichten sturen uit naam van de pagina, antwoorden op opmerkingen op de pagina en deze verwijderen, advertenties maken, zien wie een bericht of opmerking heeft gemaakt, berichten plaatsen vanaf Instagram op Facebook en statistieken bekijken. Als een Instagram-account is verbonden met de pagina, kan iemand met deze rol antwoorden op opmerkingen en deze verwijderen, privéberichten versturen, zakelijke contactgegevens synchroniseren en advertenties maken.

Moderator –
Kunnen Messenger-berichten sturen uit naam van de pagina, reageren op opmerkingen op de pagina en opmerkingen op de pagina verwijderen, advertenties maken, zien wie een bericht of opmerking heeft gemaakt, en statistieken bekijken. Als een Instagram-account is verbonden met de pagina, kunnen ze antwoorden op Instagram-opmerkingen, privéberichten versturen en advertenties maken.

Adverteerder –
Kunnen advertenties maken, zien wie een bericht of opmerking heeft gemaakt, en statistieken bekijken. Als een Instagram-account is verbonden met de pagina, kunnen ze advertenties maken.

Voor meer informatie over paginarollen klik hier

Meer Social Media Artikelen