Aanmelden op de Google Cloud

Aanmelden op de Google Cloud

 

Iedereen kent ze wel, de route kaartjes van Google Maps die terug te vinden zijn op de contactpagina van de de meeste websites. Sinds kort heeft Google hun pricing ietwat aangepast, met als resultaat dat heel wat kaartjes nu niet meer werken. Het is tegenwoordig verplicht om een factureringsaccount te linken aan je Maps-kaartje. Dit gebeurt door een unieke sleutel (API key) mee te geven aan het kaartje. Onderstaande handleiding kun je gebruiken om RP Media of jouw webpartner toegang te geven tot het aanmaken van zo’n key.

Aanmelden of een account aanmaken

Zo’n key aanmaken gebeurt via het Google Cloud platform. Het is daarom noodzakelijk om over een Google account te beschikken. Indienje dit nog niet hebt, kun je deze hier aanmaken.

Een factureringsaccount instellen

Eens je account aangemaakt is kun je naar de Google Cloud Console gaan om jouw factureringsaccount in te stellen.

Een project aanmaken

Het factureringsaccount dien je nu te linken met een project (bvb. jouw website). Als dit de eerste keer is dat je de Google Cloud Console gebruikt, heb je waarschijnlijk nog geen projecten staan. Ga daarvoor naar “Selecteer een project”. Daar heb je de optie om een nieuw project aan te maken.

Andere personen toegang geven tot jouw account

Als jouw project aangemaakt is kun je jouw webmaster (bvb. RP Media) toegang geven door via het menu naar “IAM en beheer” te gaan.

Tot slot geeft je jouw webmaster voldoende rechten om een API key aan te maken.